Безпека дитини – відповідальність кожного дорослого

Організація безпеки життєдіяльності та навчання дітей основам безпеки – є одним з пріоритетних напрямів роботи закладів дошкільної освіти. Важливо, що ці питання вирішуються спільно з представниками патрульної поліції, пожежно-рятувальної частини, ДСНС нашого міста.

З метою підвищення ефективності освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, формування у дошкільнят ціннісного ставлення до власного здоров'я  в усіх закладах РМ ТГ з 24.04.по 28.04.2023р. було проведено Тиждень безпеки дитини.

В рамках Тижня безпеки організовувалися різноманітні заходи: пізнавальні  заняття («Про добро і зло вогню», «Пригоди маленького Автомобільчика», «Професор Знайко у школі пожежників», «Наука для Пустунчика»; ігри – тренінги («Будь уважним на дорозі», «Збери тривожну валізку», «Правила поводження з вибухонебезпечними предметами», «Як викликати службу допомоги»); онлайн екскурсії («Вулиця і транспорт нашого міста») та інше. Дошкільнята закріплювали правила безпечної поведінки в ігровій діяльності («Пожежники», «Шофери»), під час музично-фізкультурних розваг, квестів тощо.

В умовах воєнного стану з малюками проводилися тренінги – евакуації з приміщення в укриття та за межі закладу.

Залюбки діти закріплювали правила дорожнього руху під час спілкування з представниками патрульної поліції, а правила поводження з вогнем розповіли спецпризначенці з пожежно-рятувальної частини. Про  вибухонебезпечні предмети малюкам повідомили представники ДСНС.

Свої враження та набуті знання діти відтворили у малюнках, які були оформлені у виставки.

З впевненістю можна сказати, що такі спільні зустрічі та співпраця  сприятиме формуванню у дітей безпечної поведінки.